Ontwerp

We streven ernaar om 40 woningen te maken op een grondgebied van ongeveer 5700 m2. We staan aan het begin van het ontwerptraject, maar hebben al een aantal basisprincipes met elkaar afgesproken die effect hebben op hoe de buurt eruit gaan zien:
 
  • Zowel sociaal gedreven als kostengedreven kiezen we voor het delen van functies, Iedere woning zal beschikken over een kwalitatieve privéruimte (woonkamer / keuken / badkamer / slaapkamer / buitenruimte), terwijl minder gebruikte functies per cluster woningen worden gedeeld (bijvoorbeeld logeerkamer / kluszolder / bijkeuken)
  • Om de woningen betaalbaar te houden kiezen we voor het ontwerpen van 4 typen woningen die in grootte variëren van 60 – 150 m2, zodat ook starters en gezinnen met een kleine portemonnee in een groene omgeving in de stad kunnen wonen.
  • We gaan compact bouwen: door clusters te maken van de woningen is de verhouding tussen hoeveelheid gevel en vloeroppervlak gunstig.
  • We streven naar biobased woningen: gezonde woningen van natuurlijke materialen die een kleine ecologische footprint hebben.
  • We besteden veel aandacht aan de overgangen tussen privéruimte, semi-privéruimte en openbare ruimte.

Hieronder staan enkele referentiebeelden waar we nu enthousiast van worden. Het uiteindelijke ontwerp wordt vanzelfsprekend niet hetzelfde als een van deze beelden.

Hieronder staan de eerste ontwerpschetsen waar we nu enthousiast van worden. Het uiteindelijke ontwerp wordt vanzelfsprekend niet hetzelfde als een van deze schetsen.