Eerste woningen opgeleverd!

En toen was het opeens toch echt zo ver, de eerste woningen zijn afgelopen week opgeleverd. We kijken er allemaal enorm naar uit om er echt te wonen, maar er moet natuurlijk nog veel gebeuren.

Louis en Renée zijn de allereersten die hun sleutel hebben gekregen.

Extra verkeersbewegingen

Alle woningen worden casco opgeleverd. Dat wil zeggen dat daarna een tijd aanbreekt waarin er veel leveranciers en werklieden over de vloer komen zoals stukadoors, keukenboeren en vloerenleggers. Daarna komen de verhuizingen zelf waarvoor natuurlijk vrachtwagens en busjes af en aan rijden. Aan iedereen leggen we de regels rondom parkeren uit en we zullen het aantal eigen autobewegingen zo klein mogelijk houden.

Bestrating

De bestrating rondom De Scherf wordt binnenkort aangepakt, te beginnen met de Pieter Zeemanstraat. Daarna volgt de Groenewoudseweg tot slot Grenenhout (bij VS-gebouw). De verwachting is dat dit voor de kerst klaar is. 

Warmteboiler

Omdat ons verwarmingssysteem opnieuw moest worden aangelegd, moeten we helaas de eerste tijd gebruikmaken van een warmteboiler op biobrandstof voor warmte en warm water. Vermoedelijk is deze boiler tot in december nodig.

Kortom …

Een tijd lang zal er extra parkeerdruk zijn en mogelijk ook nog enige overlast door werkzaamheden. We zullen leveranciers en werklui op de hoogte brengen van waar er geparkeerd mag worden en erop toezien dat afval en verpakkingsmateriaal netjes wordt afgevoerd en dat het in de avond stil is.

We verwachten dat eind december, iedereen over is. 

In het voorjaar hopen we een ‘open huis’ te organiseren, zodat ook de buren kunnen komen kijken naar ons terrein en de woningen.

Wilma was de tweede voor wie de rode loper werd uitgerold.

2 antwoorden op “Eerste woningen opgeleverd!”

 1. Zo blij voor een ieder die nu zijn woning krijgt opgeleverd. Heeft lang geduurd en vele hobbels moeten overwinnen, maar het einde is in zicht.
  Complimenten voor de organisatie, die toch de moed niet hebben opgegeven en de club in deze roerige tijden bij elkaar gehouden heeft.
  Vandaag voor het eerst op het terrein geweest en kreeg hier een goed gevoel bij. De huizen zien er goed uit en de bewoners zijn blij. Kortom: eind goed, al goed.
  Ik wens iedereen veel woonplezier toe in dit bijzondere project.

  1. Dank je wel, Ed! We kijken er enorm naar uit om hier met zijn allen Oud en Nieuw te kunnen vieren. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat!

   Houd er wel rekening mee dat het nog steeds een bouwterrein is. Als er mensen aan het werk zijn, mag er niemand over het terrein lopen! Maar dat wist je waarschijnlijk wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *