Opening en open dag groot succes

Wat een weekend! Op vrijdag 24 mei ontvingen we onze partners bij de bouw, van aannemer tot adviseurs, en de wethouder van wonen en wijken, Mieke Verhees. Op zondag 26 hadden we de hele buurt uitgenodigd. Op beide dagen zijn we enorm verwend met fijne cadeaus waarmee we onze tuin kunnen gaan verfraaien. Tenminste, zodra het eindelijk eens stopt met regenen …

Terugblik vrijdag 24 mei

We begonnen met een filmpje dat meer&deler Jorn maakte van alle foto’s, filmpjes en stop-motionopnamen die de afgelopen jaren gemaakt zijn. Bekijk het hier.

Vve-voorzitter Frans van Dinther deed daarna het woord namens meer&deel. Hij blikte terug op de ontstaansgeschiedenis en reflecteerde op het sociale experiment dat meer&deel ook is.

Frans spreekt de genodigden en de meer&delers toe

Na Frans was het woord aan wethouder Mieke Verhees. Zij vond het knap dat we dit in vijf jaar hebben weten te realiseren. Voor ons voelt dat als lang, maar als je bedenkt dat een gemiddeld project van deze omvang 10 jaar vraagt, kunnen we daar toch wel trots op zijn.

Het Eindhovens Dagblad publiceerde een uitstekende reportage van de hand van Karin Rosendaal. Op de foto zie je het gipsen logo dat door de wethouder onthuld is. Het krantenartikel kun je hier lezen (als je een DPG-account hebt).

De dag besloten we met een silent disco voor de bewoners. Daar zijn foto’s van, maar die zetten we niet op internet :-).

Open dag zondag 26 mei

Zondag boften we met droog weer. Zo’n honderd bezoekers hebben we ontvangen met koffie en koek. Er waren rondleidingen en een fotospeurtocht voor de kinderen. Het was een geweldige dag en superleuk om de buurtbewoners in zo groten getale te ontmoeten. De buurtvereniging kwam met insectenhotels, dus ook die dag zijn we weer goed verwend! Beetje suf: we zijn vergeten echt foto’s te maken en op de kiekjes die we hebben staan kleine kinderen die we niet zomaar op internet willen zetten. Maar je mag gerust geloven: het was gezellig en voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *